Team

Jeroen & Tessa

Lange tijd dacht ik aan een varend woonschip, dat overal met me mee kon, maar ik had (en heb) geen enkele ervaring met boten en varen en dat weerhield me ervan de stap te zetten. Met in mijn achterhoofd de wens om klein en vrij te wonen ontmoette ik drie jaar geleden Jeroen. Hij studeerde interieurarchitectuur aan de Universiteit van Antwerpen en plotseling was ik met hem bezig met ontwerpvraagstukken voor zijn schoolopdrachten. In eindeloos veel dromen en gesprekken konden we al onze ideeën uiteindelijk vormgeven in een highcube 20ft container met harmonica zijdeuren. De vrijheid van het verplaatsen, de moduleerbaarheid van een container, de uitdaging van de ontwerpvragen binnen een vaststaand formaat en ons eigen huisje, met precies alles wat we nodig hebben.

Het half jaar dat daarop volgde werd onze containerwoning steeds concreter, met tekeningen, mitsen en maren, intense discussies over een wasmachine en of dat nodig is (ik: Ja, zonder wasmachine wil ik het niet. Jeroen: nee, met een wasmachine lukt het ons niet), over kinderen en waar we die gaan laten, over de financiële kant, waar gaan we in hemelsnaam bouwen enzovoorts. We liepen al een tijd vast in het rondkrijgen van randvoorwaarden midden in mijn afstuderen en Jeroens masterproof, tot we Jente (en later Martijn) ontmoette. Op zoek naar mensen om op de mooiste plaats van Rotterdam Tiny Houses te gaan bouwen. Voor ons precies de stimulans die we nodig hadden om samen de stap te zetten. Met hulp en steun van ouders, vrienden en familie heb ik alle vertrouwen in dit avontuur.

Martijn

Martijn is een eigenwijze, directe en af en toe non-conforme Rotterdammer. Afgelopen jaar koos hij ervoor om wat minder achter een computer te gaan zitten. Na dat bijna 15 jaar gedaan te hebben leek het hem een goed idee eerst naar Santiago te lopen en daarna als freelancer aan de slag te gaan. Het idee daarachter dat je, als freelancer, in zekere maten zelf je tijd in kunt delen. Tijd andere toffe projecten zoals Going Tiny. Een Tiny House werkplaats / kantoor. Wie wil dat nou niet?

Zo is hij van mening dat het niet altijd groter, meer, sneller moet. Dat het vaak ook juist minder, kleiner en langzamer kan. Dat is voor hem de basis van dit project. Precies genoeg voor wat je nodig hebt en niet meer. Iets wat je met eigen handen kan bouwen. Off-the-grid, circulair en self-sustainable en als het een beetje meezit op een mooie groene plek ergens in (zijn) Rotterdam.

Jente

Jente is een gedreven en tikkeltje rebelse wereldverbeteraar met grote dromen. Op zoek naar een combinatie van ondernemen, impact, positiviteit, veel actie, maar juist ook af en toe stilstaan. Zij zette Kromkommer op en ging de strijd aan met voedselverspilling, leefde een half jaar als ‘stads-non’ en ging op onderzoek uit naar verschillende permacultuur communities in Azië en zuid-Europa, waar ze huisjes bouwde met modder en hout. Weer terug in Rotterdam ging ze aan de slag met het transformeren van een oud zwembad naar bloeiende broedplaats voor circulaire economie bij BlueCity. Bij het opzetten van de werkplaats kwamen de bouwkriebels weer volop terug, en zette ze de eerste stappen voor Going Tiny.

De tiny droom? Een tiny village op een rustig plekje in de natuur. Met lieve mensen, dansen bij het kampvuur, goede gesprekken, een moestuintje, love, peace and happiness en altijd mooi weer